Lademuligheter for elbil på Lilleborg

salto type 2 uttakDet har i den senere tid blitt jobbet for å kunne tilby beboere ladepunkter for elbil i garasjen på Lilleborg. Endelig teknisk løsning og avtalemessig regulering er ikke landet, men følgende prinsipper ser ut til å kunne bli gjeldende:

  • Beboere som ønsker lademuligheter på sin faste plass, vil kunne få dette bygd ut i nærmeste fremtid. Man vil kunne sette seg på en bindende liste, der det foretas en samlet utbygging. Hvis du er interessert i dette, send en mail til elbil@lilleborger.no .
  • Trolig vil man gå for en løsning der det standariseres på separate 16A enfase 230V kurser med en type 2 mode 3 uttak (også kalt ‘Mennekes kontakt ‘) for hver parkeringsplass. Enten direkte eller med overganger fra 3-part kan slik kontakt brukes av de fleste biltyper i dag og fremover. Den er også etablert som europeisk standard. Hvis løsningen som velges støtter dette, vil det bli tilbudt større effekt (inntil 22kW).
  • Siden kontakten vil være reservert for den som disponerer plassen, vil vedkommende måtte betale investeringskostnaden selv. Kostnad er avhengig av ulike faktorer og kan for eksempel komme på totalt ca 20.000.
  • Kostnad til vedlikehold og strøm belastes hver enkelt bruker/beboer.