Zaki Shah ny eier på Copa Con Oro

 

Vår flotte Cafe CCO vil med virkning fra 1. November få ny eier, Zaki Shah. De nåværende eierne, Olav og Glenn vil konsentrere seg om og videreføre kaffebrenningen. Zaki har sammen med Br Placht eiendom utarbeidet en konseptbeskrivelse for den nye kafedriften som tilsier at det vil bli utvidelser i matserveringstilbudet med blant annet flere middagsretter, noe som høres flott ut. Åpningstidene vil også utvides noe i forhold til i dag. Zaki vil være mye til stede og delta i den praktiske driften av kafeen fremover – der navnet vil videreføres i minimum 2 år fra overtagelsen.

Lese flere detaljer om planene for nye CCO her:

Konseptbeskrivelse nye CCO

Igangsetting med C1 fra 17. oktober

I følge informasjon fra NCC’s prosjektleder Finn Ove Hylen, vil arbeider med C1  igangsettes i starten av uke 42, mao ca 17. oktober. Det vil bli satt opp byggegjerde i Ivan Bjørndals gate som etterhvert vil kunne gi redusert fremkommelighet pga innsnevring. NCC har fått innvilget dispensasjon fra støyforskriftene i perioden 10. oktober til 23. desember innenfor tidsrommet 07:00-18:00. Spunting forventes gjennomført i tidsrommet 08:00-16:00 med en times pause midt på dagen.

Informasjonsbrev 08 fra Finn Ove Hylen – NCC

Riggplan spunting

Sak om bygging av rekkehus A6 – igjen

NCC hadde tidligere forsøkt å få tillatelse til å bygge rekkehus på plenen på felt  A6. Dette ble avvist etter et beboerinitiativ som resulterte i nedlegging av forbud mot bygging. Nå har NCC alikevel tatt initiativ for å forsøke å få lov til å bygge igjen plenen.  Klikk her for å se dokumenter i saken.  Konkret er dette gjort ved at NCC har krevd å få rammetillatelse for å sette i gang bygging på A6. Dette kravet har blitt avvist av Plan og bygningsetaten men NCC forsøker å kjøre denne saken videre på formaliteter og mot det politiske vedtaket.

Svar fra kommunen vedrørende krav om rammetillatelse – Ivan Bjørndals gate 19 – 21

Se også Beboeraksjonens uttalelse til klage

Høstdugnad 12. oktober

Den årlige høstdugnaden på Lilleborg gjennomføres onsdag 12. oktober kl. 17:30. Oppmøte på ovalen mellom B1 og B6. Vi håper på stor oppslutning blant Lilleborgerne og like mye hyggelig samvær, engasjement og innsats som alltid. Også denne gangen vil det bli ryddet grundig i garasjene, K1 og K2, -DET VIL BLI KASTET MED HÅRD HÅND :-). Containere settes ut torsdag 11. oktober og hentes igjen mandag 17. oktober. Nå er det tid for høstopprydning i boden! Alle er invitert til å avslutte dugnaden på Copa Con Oro, med varm suppe og annet godt å spise og drikke. Styret i DLG ønsker alle vel møtt til dugnad!

Det Andre Teateret på Lilleborg


Mye nytt skjer på Lilleborg for tiden. Nå har også Det Andre Teateret etablert seg her. DAT er først og fremst en scene for improvisasjonsteater, men har også andre typer forestillinger. Som de sier selv: “nesten som ordentlig teater, bare morsommere”.   Se mer på nettsidene til Det Andre Teateret.  Det Andre Teateret har også sin egen Bar og Cafe – Den Andre Cafeen – som undertegnede kan skrive under på har blitt riktig så flott. Det Andre Teateret har forestillinger nesten hver dag. Program finner du her. Husk å kjøpe popcorn fra den flotte popcornmaskina i billettluka ved inngangen til salen.

 

Oslolosen på Lilleborg

Det Andre Teateret åpner nå på Lilleborg. I den forbindelse har Oslolosen Kjell Aronsen besøkt oss og gitt litt bakgrunn fra dem gamle goe daaaer da dem laga Såpe, Aske, Bask, Besk og Bøsk. Denna prodduksjonen er nå desverre lagt ned til fordel for møkkete teaterfolk og KUNSTNERPAKK. Det er en SKAM. Se innslaget her på YouTube. Oslolosen kan også fortelle at i såpeproduksjonen på Lilleborg i gamle daer benytta man fett fra daue tatere.